2012. október 20., szombat

Banános zabmuffin

Hozzávalók:
  • 100 g kisméretű zabpehely,
  • 75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
  • 75 g őrölt mandula,
  • 12 kocka jó minőségű étcsokoládé,
  • 200 g natúr joghurt,
  • 100 g méz,
  • 2 közepes banán,
  • 2 tojás,
  • 1 sütőpor vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:
  1. A zabot leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, plusz egy pici legyen rajta. Ha felszívta a vizet, akkor begyújtjuk a sütőt.
  2. A zabot, a lisztet és a mandulát jól elkeverjük a sütőporral vagy a szódabikarbónával.
  3. Hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a joghurtot és a mézet - egynemű masszát képzünk.
  4. A banánokat villával jól összetörjük és a tésztaalaphoz rakjuk.
  5. Felverjük a tojások fehérjéjét, és beleforgatjuk a tésztába.
  6. A muffinsütőt kapszlikkal kibéleljük és mindegyik aljára egy evőkanál tésztát rakunk.
  7. Az étcsokikat apró darabokra vagdossuk és ízlés szerint rakunk a kis muffinalapok közepébe.
  8. Még egy kanál tészta jöhet a csokival bélelt formákra, aztán az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Direkt nem írok hőfokot, bár biztosan a 180 az ideális, mert a gáztűzhely nem mutat, de mi olyan közepes-takarékon sütöttük fél óráig - félidőnél megforgattuk és közben nem nyitogattuk -, a harmadik adagnál tapasztaltuk ki. Lesz ez még jobb is!)
  9. Kiszedjük a formákból és kihűtjük a muffinokat. Kihűlve le lehet róluk szedni a kapszlit is.
  10. Lekvárral vagy ízlés szerint akármivel tálaljuk - de magában is megállja a helyét.
Ronda, meg össze is esett a közepe, de kezdetnek nem rossz, és annál finomabb! ;)
Nekem ebből az adagból 30 db lett (pedig úgy néztem receptet, hogy 12 legyen, legalább már az adagot is tudni fogom, meg biztos a formán is sok múlott), úgyhogy egy darab tápértékei: 74 kalória, 10 g szénhidrát, 3 g zsír, 2 g fehérje. Reggelire három darab egy pohár tejjel és jól indul a nap.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...