2012. október 22., hétfő

Céklamuffin

Hozzávalók:
  • 240 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
  • 200 g megfőzött és lereszelt cékla,
  • egy közepes répa lereszelve,
  • 2 tojás,
  • 45 ml (3 evőkanál) olívaolaj, 
  • 60 g méz,
  • 3 púpos teáskanál steviapor,
  • két csipet só,
  • ízlés szerint gyömbér, víz,
  • egy citrom reszelt héja, pici leve.
  • egy teáskanál szódabikarbóna.
Ennyi lett. Milyen szépek! :D

Elkészítés:
  1. A lisztet a lereszelt répával és céklával elkeverjük, mehet hozzá a gyömbér, a só és a citromhéj.
  2. A két tojást habosra kavarjuk a mézzel és a steviával.
  3. A mézes masszát hozzáadjuk a liszthez, majd jöhet hozzá az olívaolaj is és nyomjunk bele egy kis citromlevet.
  4. Szükség szerint vízzel vagy tejjel hígíthatjuk - én öt-hat evőkanál vizet raktam még hozzá, és úgy lett nagyon szép tészta.
  5. Ha a sütő már elég meleg, akkor hozzáadjuk a szódabikarbónát is, és a kapszlis formákba pakoljuk őket.
  6. Közepesen meleg sütőben 40 percig sütjük és félidőnél megforgatjuk.

Annyira jól néz ki. :D
Egy darab átlagos tápértéke kb. 134 kalória, 18 g szénhidrát, 5 g zsír és 5 g fehérje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...