2012. október 20., szombat

Sütőtök krémleves 1.

Hozzávalók 2 személyre:
  • 300 g sütőtökpüré,
  • 175 g kefir,
  • 1 közepes fej hagyma,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 2 csapot teáskanál Vegeta vagy 2 db leveskocka vagy 7 dl alaplé (hús/zöldség/stb.),
  • 100 g tofu,
  • 3 (85 g) szelet tönkölybúza toastkenyér,
  • fahéj, gyömbér, szerecsendió.

Elkészítés:
  1. A hagymát és a fokhagymát szeleteljük fel apróra és rakjuk fel főni őket a vízben. Én Vegetával ízesítettem, de lehet leveskockával is vagy alaplével.
  2. Tíz perc főzés után rakjuk bele a sütőtökpüré és főzzük további öt percig.
  3. Vegyük le a gázról, adjuk hozzá a kefirt és turmixoljuk jól össze.
  4. Rakjuk vissza további tíz percre főni (kis lángon), és közben ízesítsük ízlés szerint fahéjjal, gyömbérrel, illetve szerecsendióval.
  5. A tofut sajtreszelőn reszeljük le, a kenyeret pedig apró kockákra vágva pirítsuk meg (vagy egyben, és aztán szeleteljük).
  6. A tányér aljára szórjunk tofut és kenyeret, majd merjük rá a forró levest és további tofuval és kenyérrel díszíthetjük.

Jó étvágyat! (Igazából nem tudom, milyen ízűnek kellene lennie, de nekem bejött, és az a lényeg. :D)

Egy adag tápanyagtartalma (tofuval és kenyérrel): 295 kalória, 44 g szénhidrát, 6 g zsír, 17 g fehérje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...