2012. november 3., szombat

Almás-diós zabfelfújt

Hozzávalók:
  • 20 dkg zabpehely (fele-fele apró- és nagyszemű),
  • 0,5 liter tej,
  • 0,5 liter víz,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg méz,
  • 10 dkg dió,
  • 30 dkg reszelt alma,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
  • csipet só.

Elkészítés:
  1. A zabpelyhet a vízben és tejben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd puding sűrűségűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Közben lereszeljük az almákat (4 közepes volt), és kis állás után kinyomjuk a levét.
  4. A diót ledaráljuk - amennyiben még nem volt olyan állapotban.
  5. A kihűlt zabkásához keverjük a mézet, a diót és almát, majd a két tojás sárgáját.
  6. Csipet sóval felverjük a habot és a masszához forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük.
  7. Előmelegített, 180°C-os sütőben légkeverésen kb. 40-45 percig sütjük. 
Zabkása állapotban

Már csak a hab hiányzik...

Formába öntve

Ronda, de finom...

1 szelet alma-körte, illetve birsalmalekvárral
Ha húsz szeletre vágjuk, akkor 1 szelet tápanyagértéke: 105 kalória, 13 g szénhidrát, 5 g zsír és 4 g fehérje.

Az íze finom, viszont összeesett, nem is jött ki normálisan a formából... Idén többet nem csinálok, jövőre meg kitalálok valamit... Ronda lett, ez van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...