2012. november 27., kedd

Csilisbab


Hozzávalók:
  • 60 g száraz fehérbab,
  • 120 g padlizsánkrém (magyaros),
  • 2 kis fej hagyma / 1 nagy,
  • 1 sárgarépa,
  • pár gerezd fokhagyma,
  • darált erőspaprika,
  • só, bors, tárkony, stb.

Elkészítés:
  1. 6-8 órára áztassuk be a babot!
  2. A hagymát, a fokhagymát és a répát ízlés szerinti nagyságúra szeleteljük fel.
  3. A babot rakjuk egy lábasba, adjuk hozzá a hagymákat és a répát, engedjünk rá dupla annyi vizet, és szórjuk meg sóval. Felfővés után kis lángon legalább fél óráig hagyjuk rotyogni fedő alatt - néhányszor kavarjuk meg.
  4. Ha már elég puha a bab, akkor szemrevételezzük, mennyi víz van rajta. Ha túl soknak találjuk, öntsünk le egy picit belőle.
  5. Jöhet rá a padlizsánkrém és a csípőspaprika. Ezek után már fedő nélkül hagyjuk rotyogni, amíg be nem sűrűsödik. Szórjuk meg fűszerekkel.
  6. Kenyérrel, pörkölttel, savanyúval, ízlés szerint tálaljuk!
Elcsomagolás előtt
Lehet, egy kissé elsóztam (nem vagyok szerelmes... bár az lennék! csak egyszerűen nem tudok a sóval bánni, mértékezni, vagy sótlan a dolog vagy sós...), de max majd iszok utána sok-sok vizet. :D Jó csípős is lett, úgyhogy kell majd az a víz. Ez a holnaputáni ebédem lesz a vonaton, úgyhogy hidegen fogom fogyasztani (tanulás helyett főzök, de így legalább holnap csak tanulnom kell, minden kész).

Hamis csilisbabnak mondanám, mert abba elvileg kell hús, meg nem is padlizsános szószban készül, és nem is fehérbabból, de nekem csak az van.
Már majdnem kész!

Ez egy adag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...