2012. november 25., vasárnap

Csokis-csilis kávé

Hozzávalók 1 személyre:
  • 2 kávéskanál instant kávé (vagy lefőzött is jó),
  • 4 pici kocka étcsokoládé,
  • 1 db csilipaprika,
  • 1 kávéskanál méz,
  • fahéj, gyömbér, szegfűszeg - ilyen csökkenő mennyiségben.

Elkészítés:
  1. A kávét, a csokit, a paprikát és a fűszereket rakjuk egy bögrébe, majd öntsünk rá forró vizet és kavarjuk jól össze.
  2. Amikor picit hűlt, akkor keverjük hozzá a mézet (azért, mert így több vitamint és ásványi anyagot őriz meg).
  3. Vegyük ki a paprikát és szürcsölgethetjük is!

A kávém vegyesen volt koffeinmentes és koffeines - összekevertem a maradékokat, ne legyenek már külön, nem szokásuk veszekedni.
A napokban olvastam, hogy az eredeti forró csokoládét az inkák anno vízzel csinálták, így egyértelmű volt, hogy kipróbálom.
Plusz hetek óta ki akarom próbálni a csilis forró csokit is, így...

A kávé és a csoki arányát pont jól találtam el, és mézből is ennyi kellett hozzá (a csokim 78%-os ét volt). A csilit én nem érzem, de hát már otthon is megjegyezték, hogy irtó jól bírom a csípősséget, úgyhogy ez nem mérvadó - legközelebb kettőt áztatok bele. A tej pedig abszolút nem hiányzott nekem, ahogy a tejszínhab sem a tetejéről. Lájtos volt a dolog, de nagyon finom.

Ott úszik a paprika! A hátsó szándékom egyébként a telenoros fantasztikus bögrém bemutatása volt. :D Komolyan!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...