2012. november 16., péntek

Fűszeres-répás muffin

Hozzávalók:
  • 12 dkg zabpehely,
  • 12 dkg tönkölyliszt,
  • 17 dkg reszelt répa,
  • 30 g szezámmag,
  • 30 g lenmag,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg méz,
  • 7,5 dkg margarin,
  • csipet só,
  • 1-1 teáskanál gyömbér és szerecsendió
  • 1 teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:
  1. A zabot áztassuk be annyi vízben, amennyi ellepi plusz egy leheletnyi.
  2. A lisztet jól keverjük össze a gyömbérrel, szerecsendióval, szezámmaggal és lenmaggal, illetve a lereszelt répával és a sóval.
  3. Ha a zab megszívta magát, rakjuk a liszthez.
  4. A mézet a margarinnal jól kikeverjük - én a mikrót is segítségül hívtam egy picit -, majd az előzőekhez öntjük.
  5. Ha a sütő már meleg, akkor mehet a tésztába a szódabikarbóna is, és a muffinformába töltjük - két-két evőkanál jut mindegyikbe.
  6. Húsz perc alatt közepes lángon megsütjük.
Nem tudom, mi volt a probléma, de egyrészt a külseje picit megégett, a belseje meg még sülhetett volna néhány percecskét. Sebaj, ha kihűl, jó lesz az. Az íze mennyei.

Egyébként ma egy másik lány is sütött, és neki sem jött össze a tortalap, úgyhogy valószínűleg sztrájkolnak a sütőink. :D

Az adatok 1 db-ra: 180 kalória, 21 g szénhidrát, 8 g zsír és 5 g fehérje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...