2012. december 31., hétfő

B.Ú.É.K.Gyerekkoromból arra emlékszem a rétessütés kapcsán, hogy anyukám és nagymamám (aki sajnos azóta már nincs közöttünk, és az isteni diótortája receptjét nem örökítette ránk... :( ) állják körbe az óriási asztalt és húzzák azt a tésztát. Anyukám bő tíz éve nem húzott, de most rábeszéltem, és besegítettem neki.

Elkezdtük feltekerni a meggyes-mákost, de itt talán még nem lapítgattam szét a mákhalmokat...

A diós-almás is készül...

Receptet igazán nem írnék, mert a tésztát egy az egyben a netről nézte anyu, amit aztán öt felé vágott és végül nyújtott, majd együtt húztuk. A töltelékekhez az anyagokat meg nem mértük, csak csináltuk.

Ilyen szépek. És nem repedtek ki, mint a bolti réteslapokkal készítettek szoktak...

Lett egy rúd darált húsos - sajt van bele is és a tetejére is reszelve, illetve virslit is tekertünk bele (anyu már kitalálta, hogy következőleg zöldségekkel is telepakoljuk, de most nem készültünk ilyesmire).

Lett két-két rúd diós-almás és meggyes-mákos. Én szépen kóstolgattam közben a tejes-cukros darált mákot, jól is érzem magam... (Mostanában mákfüggő lettem, ez van.)

Kívánok nagyon boldog új évet mindenkinek! :) Jövőre töretlenül jelentkezem majd, csak legyen időm és pénzem sütni-főzni. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...