2012. december 8., szombat

Fügés köleskása

2 személyre:
  • 12 dkg köles,
  • 2,5 dl víz,
  • 2 dl tej,
  • 6 szem szárított füge,
  • fél evőkanál méz,
  • csipet só,
  • fahéj, gyömbér.

Elkészítés:
  1. A kölest mossuk át néhányszor meleg vízben, majd tegyük fel a sóval, a fűszerekkel (én frissen reszeltem egy kis gyömbért, de az őrölt is jó!) és a vízzel főni.
  2. Ha magába szívta a vizet, akkor jöhet rá a tej.
  3. Amikor puding sűrűségűre "hizlalta" magát, akkor zárjuk el és pihentessük.
  4. Kb. 10-15 perc után keverjük hozzá a mézet.
  5. Tálaláskor vágjunk rá fügét, és kis lekvárt is rakhatunk mellé. Jó étvágyat!

A kalóriaértékét olyan 350-400-ra teszem, nincs kedvem most kiszámolgatni...
Ez a mai ebédem, meg majd a holnap reggelim. Finom, tápláló, vitaminos és egészséges. Nyami!
A másik blogon már csináltam egyszer köleskását, de úgy gondoltam, innen sem hiányozhatik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...