2012. december 9., vasárnap

Narancsos sütőtök-répa krémleves

Hozzávalók:
  • 30 dkg sütőtökpüré,
  • 30 dkg répa (esetemben egy óriási volt!),
  • 1 fej hagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • egy kávéskanál Vegeta,
  • 1 csilipaprika,
  • 2 narancs leve,
  • bors, szerecsendió és szegfűszeg.

Elkészítés:
  1. Az apróra vágott hagymákat és a felszeletelt répát tegyük fel főni 1 liter vízben.
  2. Kb. negyed óra után adjuk hozzá a sütőtökpürét - ha nincs pürénk, akkor az elején rakjuk fel föni a felkockázott sütőtököt - és a csilipaprikát.
  3. Öt-tíz perc után turmixoljuk össze, facsarjuk bele a két narancs levét.
  4. Ízlés szerint borsozzuk, szerecsendiózzuk és szegfűszegezzük!
  5. Tálaláskor tökmaggal és sajttal díszíthetjük!

Ez most csak azért készült, mert nem szoktam levest főzni magamnak, és mert miért ne? A múltkor valahol répás-narancsos levest olvastam, ezt most megbolondítottam egy kis sütőtökkel. Narancs szín mindenhol. Egészség mindenhol.

Amikor már elkészültem, és elkezdtem enni, akkor jöttem rá, hogy a tejet nem raktam bele. De igazából én nem hiányolom. Még a tejfölt vagy kefirt, esetleg tejszínt sem. Ez most így finom, ahogy van.

Éppen eléggé csípős, nem túl intenzív a tök íze, ahogy a répáé sem, de mind a kettőt érezni lehet. A narancsot nem nagyon veszem ki belőle, de valószínűleg nélküle más lenne az összhatás.
1 db anyukámféle krumplis pogival ettem. A háttérben készül a bazsalikomos menta teám... :D Hápi meg alszik. ;)

Három adagra számolva: 165 kalória, 36 g szénhidrát, 1 g zsír, 4 g fehérje. Telít, úgyhogy harmadoltam, pedig két adagnak szántam. Jó lesz ez vacsira is. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...