2013. január 13., vasárnap

Almafagyi

Ha egyszer lesz egy cukrászdám, mindenképpen ilyen fagylaltokat fogok készíteni. Nem is tudom, miért vesszük meg az agyoncukrozott bolti dolgokat, amikor itthon sokkal egészségesebbet és finomabbat lehet csinálni, és nem, még fagylaltkészítő gépre sem volt szükségem. Csak fagyasztott gyümölcs és egy jó aprítógép. Ennyi az egész. Ezek után már csupán a fantázia szab határt az egésznek.

Hozzávalók:
  • 220 g fagyasztott alma (sárga és delicsesz),
  • 120 g natúr joghurt,
  • 60 g túró,
  • fahéj, gyömbér és szegfűszeg.

Elkészítés:
  • Pakoljunk mindent az aprítóba, majd mixeljük kívánt állagúra. Én hagytam benne nagyobb almadarabokat.



Ez nekem most így volt tökéletes. Akkor jöttem rá, hogy nem édesítettem, amikor már ettem. De nem hiányzott, mert az almák egyébként is édesek voltak. Jelenleg semmi más nem hiányzott nekem hozzá, bár tény, hogy pirított magvakkal, csokival és egyéb dolgokkal jól meg lehet bolondítani.

Újabb gyors és friss és egészséges nassolnivaló. Nem is kell ennél több!

Megjegyzés 1: Lefagyott az agyam.
Megjegyzés 2: Várom a meleget, bár télen is van egy kis különleges érzése a fagylaltevésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...