2013. január 6., vasárnap

Attila-napi túrótorta

Apukám Attila, így eszembe jutott, hogy mielőtt visszamegyek Pestre, csinálok neki egy tortát. Mivel az ünnepek éppen csak elmúltak, így nem akartam nagyon terhelőt, ami sok lapból és krémből áll, meg csoki van a tetején, ezért egyből a túró jutott az eszembe, plusz anyu mondta, hogy sütőtököt is süt majd, erről meg a tökturmixom ugrott be, vagyis adott volt a kombináció.
Fincsi. ;)

Hozzávalók:
  • fél kg félzsíros túró,
  • 40 dkg sütőtök belső,
  • 2 db 175 g-os kefir,
  • 40 g méz (két és fél teáskanál),
  • 1 teáskanál fahéj,
  • 1 kávéskanál frissen reszelt szerecsendió,
  • egy leheletnyi rumaroma,
  • 1 citrom héja,
  • kicsi frissen csavart citromlé,
  • 2 teáskanál zselatin,
  • 1 dl víz.

Elkészítés:
  1. A sütőtököt a kefirrel, a mézzel és a fűszerekkel turmixoljuk össze.
  2. Keverjük el a túróval és közben ráreszelhetjük a citrom héját, meg egy kis citromot is nyomhatunk bele. Jöhet a  pici rumaroma is.
  3. A zselatint tegyük fel főni az 1 dl vízben, és hagyjuk egy picit hűlni.
  4. A langyos zselatint adjuk a túrókrémhez, jól kavarjuk össze, majd egy kapcsos formába önthetjük.
Nyamm!

Díszítés:
  • 10 dkg fagyasztott vagy friss málna,
  • 25 dkg fagyasztott vagy friss szeder,
  • 1 csomag színes zselatin,
  • 1,25 dl gránátalma lé (100%-os),
  • 1,25 dl víz.

  1. A gyümölcsökből tetszőleges mintát rakunk ki a krém tetején - nekem most ez az Attila lett.
  2. A 2,5 dl folyadékban megfőzzük a zselatint, kicsit hűlni hagyjuk, majd meglocsoljuk vele a tortát.
  3. Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk, aztán levesszük róla a formát és tálaljuk.
A felirat Attila akar lenni. :D

Jó étvágyat! Idestova 1500 kalória van az egészben, úgyhogy egy szelet a nagyságtól függ. :)

Abszolút edényspórolós. Összesen két edényt használtam a mixereken és a kanalakon kívül. Ezen kívül cukormentes, gluténmentes, diétás, csupa jóság van benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...