2013. január 11., péntek

Banánfagyi

Igen, tudom, tudom nagyon jól, hogy tél van, de azért módjával ilyenkor is jöhet egy kis fagyi. Pláne ha házi. Egy banán most a napi étkezésem része a sok-sok magnézium- és kálciumtartalma miatt, és hogy ne unjak rá, ötletelek vele.

Előkészítésként annyi, hogy a kívánt mennyiségű banánt vágjuk fel két-három centi vastagságúra, és fagyasszuk le. Így amikor kell, csak veszünk elő egy picit, és voilá! (Bármelyik gyümölcsre érvényes, amiből fagyit vagy jégkását akarunk csinálni.)

Hozzávalók:
  • 1 db lefagyasztott banán (ez 120 g-os volt),
  • 160 g natúr joghurt (az én kis házim),
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • édesítő ízlés szerint (nekem most még sztíviapor volt, minél hamarabb el akarom használni, mert nem jött be, de ki meg nem dobom - ennek az ízélményében amúgy sem volt nagy dobása, a banán dominált).

Elkészítés:
  1. A mixer táljába öntsük bele a joghurtot, az édesítőt, a banándarabokat és a fahéjat. 
  2. Turmixoljuk kb. 15 másodpercig.
  3. Töltsük ki, és máris fogyaszthatjuk!

Tippek (nekem vagy bárkinek):
  • Sokkal élethűbb, mint a bolti dolgok, nem volt nagyon édes, így nem kívántam belőle többet, kielégítő volt a mennyisége is egyébként, és az állaga... Függő leszek.
  • Szerintem egy kis szezámmagot megbírt volna, de az a végén jutott eszembe. Legközelebb!
  • Tört diófélék sem rontják el, ha azokkal szórjuk meg... ez is megint az utolsó falatnál nyilalt belém.
  • Sőt, ha egy pici kakaóval turmixoljuk, akkor... bele sem merek gondolni, milyen ízorgia lett volna az. :D
  • Ajánlom reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára... nyáron még desszertként is!

Egy falatnyi egészség.

Az új my best friendjeim. Az aprítóban csináltam a fagyit, egyelőre le vagyok nyűgözve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...