2013. január 27., vasárnap

Bundáskenyér máshogy

Az történt, hogy még pénteken vettem két kiflit a Tescóban, mert le volt akciózva, az egyiket tegnap reggel ettem meg, a másikat egyébként is mára terveztem, de fogalmam nem volt, hogy mit rakjak rá. Aztán éjszaka támadt egy ragyogó ötletem, s mivel emlékeztem rá, így meg is valósítottam.

Hozzávalók:
  • 1 bajor rozskifli (60 g),
  • 2 tojás,
  • csipet só,
  • darált erőspaprika,
  • fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés:
  1. A kiflit a lehető legkisebb darabokra kockázzuk fel.
  2. Verjük fel a tojásokat, majd keverjük el benne a sót, a paprikát és a fűszereket (már nem tudom, miket raktam bele...).
  3. Dobáljuk bele a kiflidarabokat, és juttassunk mindegyikre.
  4. Pár csepp olívaolajon, többször forgatva megsütjük a tojásos kiflit.
  5. Zöldséggel, mustárral és menta teával az igazi számomra.

És csak mert hiányzik anyu bundáskenyere, ami az általános vasárnapi reggeli. Valószínűleg ez tudatosult bennem álmomban...

Az íze egyébként nem olyan volt, mint egy jó kis olajban tocsogó bundáskenyéré, de finom volt és tápláló, nekem nagyon bejött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...