2013. január 2., szerda

Kelbimbós rántotta

Tegnap este főzőműsort néztem a szüleimmel, és az egyik szereplő kelbimbót evett, mire azt mondtam, hogy azt idepasszolhatná most nekem, és megszólalt apukám vagy anyukám - már nem emlékszem: dehiszen az van a kertben! Nagy szemeket meresztettem, és elkezdtem gondolkozni azon, mit tudnék csinálni belőle.

Tanulság: ősszel-télen is gyakran kell járnom a kertbe. Avagy miért nem tudtam én eddig arról, hogy van saját kelbimbónk?

Hozzávalók 1 személyre:
  • pár csepp olaj,
  • egy kis fej hagyma,
  • két gerezd fokhagyma,
  • 6-8 db kelbimbó,
  • 2 tojás,
  • egy csipet só,
  • egy csipet paprika.

Elkészítés:
  1. Az apróra vágott hagymát a felszeletelt fokhagymával együtt felteszem pirulni a kis olajon.
  2. Közben megmosom és felvágom (kettőbe vagy négybe) a kelbimbókat.
  3. Amikor a hagyma megpirult, akkor hozzáadom a kelbimbót és fedő alatt párolom néhány percig - egyszer-kétszer keverjük meg.
  4. Verjük fel a tojásokat a sóval és a paprikával, és a hagymás kelbimbóra öntve süssük kívánt állagúra.
Egy kis ketchuppal, mustárral, fekete retekkel, uborkával és fél szelet anyukám sütötte teljes kiőrlésű rozskenyérrel ideális reggeli. A zöld almás fekete tea lemaradt a képről.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...