2013. január 17., csütörtök

Túrós zabkeksz

Hozzávalók:
  • 250 g zsírszegény túró,
  • 100 g zabpehely,
  • 100 g natúr joghurt,
  • 20 g zabkorpa,
  • 20 g puffasztott amarant,
  • 10 g karobpor,
  • 40 g nádcukor,
  • 20 g szezámmag,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • fél citrom héja,
  • fahéj, gyömbér, szegfűszeg,
  • csipet só.
 
Szederlekvárral és joghurttal nagyon finom volt!

Elkészítés:
  1. A száraz hozzávalókat keverjük el jól egy tálban.
  2. Adjuk hozzá a túrót és a joghurtot, majd dolgozzuk össze.
  3. Formáljunk kis golyókat és lapítva helyezzük őket a sütőpapíros tepsire. Minél távolabb helyezzük őket, mert nekem pl. összefolytak.
  4. Előmelegített, kb. 180°-os sütőben 25 perc alatt, míg a szélük elkezd pirulni, készre sütjük.
Nekem 25 db sikerült ennyiből, úgyhogy egy darabra az érték: 44 Kcal, 5 g szénhidrát, 1 g zsír, 3 g fehérje.


Egyébként, ha nem tudnám, hogy nem csokis, akkor azt mondanám, hogy az. De lehet, hogy aki még nem evett karobot, az érzi rajta, én nem. A szezámmagok megint jók benne, mint mindig. A túró is kellemes. Kis laposak, de finomak. Lekvárt ajánlok hozzá, főleg mert nem lett nagyon édes. Valószínűleg maradok ennél a receptnél, mert vaj- és lisztmentes, és ízileg nekem bejött. Köszönöm, Juli, az ihletet! :)

Igen, semmi nem múlja felül a sülés közbeni illatokat. Mennyei volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...