2013. február 23., szombat

Banános-grízes krém

Hozzávalók:
  • 2 ek tönkölydara,
  • 2,5 dl víz,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 tk fahéj,
  • 150 g kefir,
  • 1 db fagyasztott banán.

Elkészítés:
  1. A darát a vízzel, a cukorral és a fahéjjal főzzük jó sűrűre, majd hagyjuk egészen kihűlni.
  2. Amikor hideg, akkor rakjuk a kefirrel és a banánnal az aprítóba, majd turmixoljuk össze.
  3. Adagoljuk ki, és már fogyaszthatjuk is!

 
Valójában nem olyan lett az állaga, mint a gondolatomban. Mert fagyit akartam, de ez inkább krém lett. Nem baj, következőleg kihagyom a kefirt és tejjel főzöm meg, majd úgy keverem össze a banánnal. Viszont kárpótol az ízélmény, mert olyan volt, mintha túrós lett volna. Kiadós és laktató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...