2013. február 15., péntek

Csokis muffin birslekvárral

Hozzávalók 6 db-hoz:
  • 12 dkg tönkölyliszt,
  • 2 dkg kakaópor,
  • 5 dkg nádcukor,
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • kb. 3-4 evőkanál víz,
  • egy kávéskanál szódabikarbóna,
  • csipet só,
  • 6 teáskanál birslekvár.

Elkészítés:
  1. Gyújtsuk be a sütőt!
  2. A lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót keverjük jól össze egy tálban.
  3. A cukrot a tojással verjük habosra, majd adjuk a száraz összetevőkhöz.
  4. Adjuk hozzá az olajat, és annyi kanál vizet, hogy keverhető massza legyen.
  5. Kapszlikba adagoljuk kb. a felét/kétharmadát, majd egy-egy teáskanál lekvárt rakunk a közepükbe.
  6. Adagoljuk rá a maradék masszát, majd kb. 15 perc alatt süssük meg.





Elhatároztam, hogy ha egyszer lesz egy cukrászdám, akkor a köleskása, a zabkása és bizony a tejbegríz is palettán lesz, méghozzá mindig máshogy, és kívánságként is lehet, hogy mi legyen a körítése (szóval az alap lesz megfőzve, és utána lehet tuningolni), plusz gondoltam arra is, hogy lenne laktózmentes verzió is... Hm?

2 megjegyzés:

  1. Szóval, hogyha lesz cukrászdád, akkor én tuti beugrok egy köles- vagy zabkására! ;) Meg egy pár dologra :D
    Most pedig megnézem a többi receptet, mert vasárnapra almás körtés fagyit tervezek kreálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyes, várlak szeretettel! :)
      Fagyaszd le a gyümölcsöt, rá egy kis joghurt, és menni fog. :D Én ma pl. kefirrel csináltam, és nem rontott az ízélményen. :) Majd írd meg, mit kreáltál! ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...