2013. február 25., hétfő

Túrógombóc

Hozzávalók 2 személyre:
  • 250 g zsírszegény túró,
  • 80 g apró szemű zabpehely,
  • 2 tojás,
  • 1 cs vanilincukor,
  • 1 tk lenmagpehely,
  • 1 tk szőlőmag,
  • 2 tk szezámmag,
  • 1/2 tk fahéj,
  • csipet só,
  • citromhéj,
  • 60 g darált mák, szilva lekvár és egy kis dobozos kefir.

Elkészítés:
  1. A mák kivétel, a lekvár és a kefir kivételével mindent keverjünk össze, majd kb. egy órán át hagyjuk a hűtőben összeérni.
  2. Formázzunk belőlük vizes kézzel pici golyókat (kb. 16 lesz ebből), és forrásban lévő vízben addig főzzük, míg fel nem jönnek a felszínre.
  3. Mákban (vagy pirított zsemlemorzsában) megforgatjuk őket, tálaláskor pedig meglocsoljuk a két tk lekvárral elkevert kefirrel.


Laktató, finom ebéd vagy kisebb adagban édesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...