2013. március 30., szombat

Almás-fahéjas tejberizs

A történet ott kezdődik, hogy én régen nagyon szerettem a rizst, nem telt el úgy hét, hogy valamilyen formában ne ettem volna. Kb. két éve leszoktam róla, és manapság szinte csak itthon eszem. Nem is emlékszem, mikor ettem vagy csináltam tejberizst utoljára, de megérte várni, annyira jól esett.

Hozzávalók 2 személyre:
  • 10 dkg rizs,
  • kétszeres mennyiségű víz,
  • kétszeres mennyiségű tej,
  • 2 tk cukor (vagy ízlés szerint bármi más édesítő),
  • 1 édeskés alma,
  • 1 kk fahéj,
  • csipet só.

Elkészítés:
  1. A rizst egyszeres mennyiségű vízben a cukorral és a sóval rakjuk fel főni.
  2. Ha elfőtte a vizet, akkor adjuk hozzá a tejet és a közben lereszelt, fahéjjal megszórt almát.
  3. Öntsük bele a maradék egyszeres vizet.
  4. Főzzük puhulásig.

Ez nem lesz olyan, mintha rizsköretet készítenénk, inkább hasonlít a boltban vásárolható árukra állagban. Csak azért mondom, mert anyu úgy főzi, hogy teljesen sűrű és nem kása állagú.

A történet ott fejeződik be, hogy apu köles helyett rizsdarát (harmadolt-felezett rizsszemek) hozott nekem, így egyből tejberizsre gondoltam, egész héten ezt akartam főzni, s végre sikerült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...