2013. március 7., csütörtök

Céklás darakása

Az úgy történt, hogy amikor megvettem a céklát, akkor elkezdtem azon töprengeni, vajon mennyire lenne jó zabkásában. Aztán ezt übereltem a tönkölydarás kásával. Tessék, lássék!

Hozzávalók:
  • 4 dkg tönkölydara (2 ek),
  • 2,5 dl víz,
  • kb. 18 dkg reszelt cékla (egy kisebb fele),
  • 10 dkg kefir,
  • ízlés szerint fahéj,
  • 1-1 kk szezám-len-szőlőmag.

Elkészítés:
  1. Mielőtt elmennénk futni, fél óra alatt főzzük meg a céklát. Öntsünk rá hideg vizet, majd menjünk futni!
  2. Miután kellően kifutottuk magunkat és le is tusoltunk, a hámozás után reszeljük le a céklát.
  3. A darát a vízben keverjük el, adjuk hozzá a céklát, a fahéjat és a magvakat, majd főzzük puding állagúra.
  4. Kanalazzuk rá a kefirt, és fogyasszuk egészséggel!

Gyönyörűszép lila lett. :)
A cékla édessége és a kefir savanykássága nagyon jól passzol.
Hogy milyen az íze? Képzeljétek el együtt a céklasalátát és a tejbegrízt. Na, pont olyan. Nekem bejött, nagyon! Nem gondoltam volna, hogy így összejön ez a pár dolog ízügyileg. Kíváncsi lennék rá lehűtve, pudingként. Áh, arra most úgysem marad, majd egyszer máskor.

Ha kipróbáljátok, tudassátok velem, hogy ízlett!

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Jah, de nekem bejött. :D Végül is olyan dolgok voltak benne, amiket szeretek.
      Ma a tízóraim meg céklás-banános tejes fekete tea turmix volt. :D

      Törlés
    2. Azthiszem maradi vagyok. :s Én az ilyen újításoktól nagyon félek, és bele sem merek kóstolni. Tehát velem van a baj.
      :D

      Törlés
    3. Tejes fekete teás banán-turmixot már régóta szoktam tízóraira. :) Igen, kell hozzá egy kis újítási vágy, én meg szeretek mindent kipróbálni, hogy utána megállapítsam: tetszik-e vagy sem. :) Mert régen csak ránézésre ítéltem, most az ízeken van a sor. ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...