2013. március 15., péntek

Rumos-barackos köleskoch

Csak mert odakint hideg van, ezért idebent sütnöm kellett valamit. Mi más is lenne jobb, mint hogy újra kísérletezzem a köleskochhal, ami nem szokott sikerülni? Meg hát ha péntek, akkor kölesnap!

Hozzávalók:
  • 200 g átmosott köles,
  • 2,5 dl barackbefőtt lé,
  • 3 dl tej,
  • kb. 1 teáskanál rumaroma,
  • csipet só,
  • fahéj,
  • szegfűszeg,
  • 2 tojás,
  • pici szódabikarbóna,
  • 300 g barackbefőtt.

Elkészítés:
  1. A kölest főzzük meg a levekkel, a sóval, rumaromával, a fahéjjal és szegfűszeggel (fahéjból egy kávéskanálnyi, szegfűből késhegynyi ment bele).
  2. Hagyjuk fedő alatt hűlni.
  3. Amikor már nem meleg, akkor keverjük el benne a két tojás sárgáját és a szódabikarbónát.
  4. A fehérjét verjük fel, majd óvatosan keverjük a többihez. Öntsük egy tepsibe - vagy amilyen formába szeretnénk. (Nem fog megnőni, így színültig is mehet akár.)
  5. A felaprózott barackdarabokat rendezzük el a kölesben.
  6. Süssük kb. 180°-on fél órán keresztül.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, s csak akkor vegyük ki a formából s szeleteljük.
  8. Joghurttal, kefirrel, lekvárral vagy natúran - ízlés szerint fogyasztjuk!
15 szeletre vágtam, értéket nem tudok mondani, mert még csak kb. sem tudom, mennyi volt a kalória a baracklében és a barackban. Anyuféle, kevés cukorral berakott dolog. Mindegy.
 
A lényeg, hogy sikerült. Olyan lett, amilyenek szerettem volna. Se nem túl édes, se nem íztelen. Közben egyébként nem akartam, hogy sikerüljön, hanem tudtam, hogy sikerülni fog. Persze a sütővel továbbra sem vagyok elégedett, de legalább van és használható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...