2013. március 16., szombat

Rumos-kakaós zabkorpa

A receptet szeretettel ajánlom Julinak, aki az ötletgazda volt!

Hozzávalók:
  • 2 ek zabkorpa (40 g),
  • 2,5 dl lobogó víz,
  • fél ek kakaó,
  • 1-1 tk szőlő-len-szezámmag,
  • 1 tk rumaroma,
  • 1 csipet mazsola,
  • 1 tk méz.

Elkészítés:
  1. Mérjük ki a hozzávalókat, keverjük jól el az anyagokat.
  2. Öntsük rá a frissen felforrt vizet, keverjük el, és fedő alatt hagyjuk, hogy magába szívja.
  3. Ha kb. 10-15 perc után nem szívta volna meg magát - ami előfordulhat -, akkor a mikróban forraljuk fel az egészet újra, majd hűtsük le (én a mikrós rész után tettem bele a mézet).
  4. Lekvárral, tejszínhabbal, vagy magában fogyasztjuk!
  5. Jó étvágyat!

Majdnem úgy néz ki, mintha meg lenne sülve, vagy mi. :D Egyébként teljesen kihűlve hűtőbe raktam, úgyhogy a fogyasztás még várat magára.
Én mostanában nem is gázon főzöm a zabkását, hanem először leöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, hagyom állni, aztán hozzáöntöm az egyszeres mennyiségű tejet, majd újra felforralom a mikróban, és fogyasztom. Az aprószemű pehelynél ez nagyon jó, mert hamar megszívja magát, a nagyszeműnek több idő kell. Míg felöltözöm, addig szívja magát, és utána fogyasztható is. És csupán egyetlen tálat használtam.

50. bejegyzés. Köszönöm, hogy erre jártok!

Evés előtt megszórtam kókusszal és leöntöttem meggylekvárral... Nagyon jó ez hidegen, rendszeresítenem kellene...

2 megjegyzés:

  1. Még a végén kipróbálom, nagyon csokisnak, finomnak, krémesnek néz ki :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még a végén próbáljad csak, mert tényleg finom és krémes volt! :) (Minden a megfelelő minőségű kakaón múlik! ;))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...