2013. április 20., szombat

Bögrés szilvapuding

Hozzávalók:
  • 1 ek keményítő,
  • ízlés szerint cukor/édesítő,
  • 1-2 tk szilvalekvár,
  • kb. 3 dl tej.

Elkészítés:
  1. Mindezt keverjük el egy bögrében.
  2. Tegyük be a legmagasabb hőfokon a mikróba két percre.
  3. Ha lejárt, vegyük ki, és kavarjuk át jól.
  4. Rakjuk vissza, és hagyjuk addig bent, amíg el nem kezd kifutni/feljönni a teteje.
  5. Kavarjuk át ismét, hűtsük ki, és fogyasszuk ízlés szerint.

Bármely más lekvárral megoldható. A lekvár édessége szerint édesítsük. Természetesen a friss gyümölcsök is szerepet játszanak, főleg a bogyósok, úgyis jön a szezon.
Ha egy kis kakaót teszünk bele, rögtön kakaós pudingunk van.
Ha vaníliacukrot keverünk bele vagy aromát, kész is a vaníliapuding, és így tovább, játszhatunk az ízekkel (kókusz, fahéj, stb.).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...