2013. április 13., szombat

Céklakrémleves

Kb. másfél éve megszállottja vagyok a céklának, pedig előtte a szagát sem bírtam, amikor anyu otthon főzte. Most meg... Már a koliban is tudják, hogy ha céklát éreznek, az csak is én lehetek. Volt már turmixban, salátaként (kefires vagy ecetes), túrógolyóként, muffinként, grízzel és most levesben. Meg majd még lesz sok más formában is.

Hozzávalók:
  • 45 dkg cékla (tisztítva),
  • 1 fej hagyma,
  • 1 ek olívaolaj,
  • 15 dkg kefir,
  • só, bors, köménymag, szerecsendió, citromlé,
  • víz.

Elkészítés:
  1. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg az olajon.
  2. Dobjuk rá a kockákra vágott céklát, öntsünk rá fél liter vizet, és felfővéstől számítva harminc percig hagyjuk kis lángon rotyogni.
  3. Ha megvan, akkor vegyük le, rakjunk rá ízlés szerint sót, borsot, köménymagot és szerecsendiót, valamint facsarjunk bele frissen egy kis citromlevet - tényleg nem kell sok.
  4. Jöhet bele a kefir is, és turmixoljuk jól össze.
  5. Rakjuk vissza, hogy újra felrottyanjon.
  6. Pirított kenyérkockákkal, sajttal, ízlés szerint tálaljuk.

Nekem ez két adag, két vacsora. Jó sűrű lett, szóval akár lehet higítani, és akkor több személyes.
A turmixolás végén sikerült magamra fröcskölnöm, szóval úgy néztem ki, mint aki akkor távozott a tetthelyről...
Ízélményben cékla, nem is vártam mást. Jófajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...