2013. április 14., vasárnap

Citromos-gyömbéres muffin

Hozzávalók (6 darabhoz):
  • 10 dkg tönkölyliszt,
  • 5 dkg zabpehely,
  • 12 dkg kefir,
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve,
  • 2 dkg rumba (aromába) áztatott mazsola,
  • 1 citrom héja és leve,
  • 2 tk méz,
  • kb. 10 csepp sztívia,
  • 1 tojás,
  • 1 ek olívaolaj,
  • csipet só,
  • 1 kk szódabikarbóna.

Elkészítés:
  1. A mazsolát áztassuk be a rumba.
  2. A lisztet, a zabot keverjük el a szódabikarbónával, a gyömbérrel és a sóval.
  3. Üssük bele a tojást, adjuk bele a kefirt és az olajat is.
  4. Jöhet hozzá a méz, a citrom héja és leve, valamint a sztívia és a mazsola (én beleraktam az áztatóvizet is).
  5. Adagoljuk a tésztát a formába, majd előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.
Az ötletet az adta, hogy fel kellett már használnom a gyömbért, a citromot, egy pici nagy szemű zabom is volt, aztán a héten vettem mazsolát, de még nem bontottam fel, akkor ahhoz jött a rum, és a citrom-gyömbérhez meg illő a méz. A többi meg a maradék hozzávaló.

A gyömbért egyébként én nem érzem benne, bár akkor sem éreztem, amikor csináltam. Viszont mások érezték, úgyhogy jó. Lehet, hogy sok lett benne a folyadék, és valószínűleg a zab sem való a muffinba (ha zab van benne, sosem sikerül), de az alja egy nagyon picikét necces. Át van sülve, csak érezni, hogy ott van valami. Mindegy, el fog fogyni, ez tény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...