2013. április 19., péntek

Epres zabsütemény

Hozzávalók:
  • 80 g zabpehely,
  • 80 g zabkorpa,
  • 35 dkg eper,
  • 40 g nádcukor,
  • fahéj,
  • 2 kis dobozos joghurt,
  • 1 kis dobozos kefir,
  • 2 tojás,
  • 20 ml citromlé (vagy frissen facsart),
  • vanília aroma.

Elkészítés:
  1. A zabpehely és a -korpa felét összekeverve szórjuk egy kisebb tepsi aljára.
  2. Rétegezzük rá a felszeletelt epret.
  3. Szórjuk meg az epret a fahéjas cukorral (a cukor igazából elhagyható, ha nem natúr joghurtot használunk, vagy ha van gyümölcslevünk, vagy ha befőttel dolgozunk).
  4. Szórjuk minderre a maradék zabos korpát (vagy korpás zabot).
  5. A tojásokat a joghurtokkal és a kefirrel, valamint a citromlével és az aromával keverjük el jó alaposan.
  6. Öntsük a "tésztára", kicsit ütögessük meg, és előmelegített sütőben addig süssük, míg meg nem barnul a tetején ez a folyadék. (Nekem ez csak azért volt több mint egy óra, mert közben nagyon levettem a hőt.)
Ez most nagyon jófajta lett. A citrom miatt hamis túrós hatása van, pedig nem látott túrót, nekem elhihetitek.  A tetején a tojásos-kefires joghurt olyan lett, mintha puding lenne. Az eper és a fahéj nagyon passzolnak egymáshoz, amit eddig nem is gondoltam volna.

Értékek az egészben: 1288 kalória, 62,3 g fehérje, 27,4 g zsír, 191,8 g szénhidrát.

Amikor kihűlt, akkor teljesen szeletelhető.

Emlékeztető nekem (meg nektek is): az aljába is kell majd pici folyadék, mert az eper nem eresztett, és így szinte száraz maradt az alsó réteg zab.

Természetesen mindenféle gyümölccsel variálható, télen még a fagyasztottat is meg merném kockáztatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...