2013. április 19., péntek

Medvehagymás tönkölytészta

Hozzávalók 2 személyre:
  • 130 g teljes kiőrlésű tönkölytésza,
  • csipet só,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 ek olívaolaj,
  • 1 csokor (10 dkg) medvehagyma,
  • 40 g sajt.

Elkészítés:
  1. Felraktam vizet főni egy csipet sóval.
  2. Közben felaprítottam a hagymát és elkezdtem pirítani az olajon.
  3. Amikor felfőtt a víz, akkor beleraktam a tésztát, és vártam, hogy újra felrottyanjon - majd kb. 5 percig főztem.
  4. Ezalatt a hagymára rádobtam a megmosott, három felé tördelt medvehagyma csokrot, és fedő alatt, néha-néha átkavarva hagytam párolódni.
  5. A tésztáról leöntöttem a vizet, majd a kész hagymákra öntöttem és jól összekavartam.
  6. Reszelt sajttal tálaltam.

Mindenki odáig van a medvehagymáért, meg vissza, úgyhogy kipróbáltam már én is. Lehet, hogy jó hatása van a gyomorra, meg tele van vitaminnal, de nekem annyira nagyon nem jött be. Egyrészt oké, fokhagyma illata van elég intenzíven, másrészt viszont még jobban összeesett, mint a spenót. Jó, egyszer kibírtam.
A tésztán egyébként finom volt, az egész hatása olyan lett, mintha fokhagymás tésztát ennék. A tésztának nagyon jó tönkölyös íze volt, majdnem olyan volt, mint a tönkölykenyerem - tönkölyből mi mást várhat az ember?
Saját készítésű káposztasalátával ettem.
Ami viszont tény, hogy nem laktatott engem, cseppet sem. Ugyanúgy korog a gyomrom, mint ebéd előtt. Erről ennyit. Azt hiszem, ezért száműztem a tésztát az életemből, nem is értem, miért vettem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...