2013. április 13., szombat

Resztelt máj dinsztelt káposztával

A káposztához:
  • 1 fej káposzta,
  • 2 csipet só,
  • 1 ek olívaolaj,
  • bors, köménymag.

  1. A külső héjakat vegyük le a káposztáról.
  2. Vágjuk négy felé, majd szedjük ki a torzsát.
  3. Apróra vágjuk, és egy edényben kb. 2 dl vízzel, az olajjal és a fűszerekkel felrakjuk főni.
  4. Kis lángon, olykor-olykor megkeverve fonnyasztjuk.
  5. Nekem kb. fél óra alatt készen lett, fedőt nem tettem rá.
  6. A vizet, amit nem főtt el, leöntöttem róla.
  7. Nem használtam fel az egész káposztát, csak úgy a kétharmadát, mert nem fért az edényembe.

A májhoz:
  • Kb. fél kiló sertésmáj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1 ek olívaolaj,
  • bors, köménymag, só.

  1. A májat mossuk át, majd vágjuk apró kockákra, csíkokra - kinek hogy tetszik.
  2. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg az olajon.
  3. Rakjuk rá a májat és a felaprózott fokhagymát.
  4. Először pirítsuk meg a máj külsejét, majd fedő alatt pároljuk. A végén újra hagyjuk fedő nélkül pirulni egy kicsit.
  5. Ha elzártuk a gázt, akkor szórjunk rá ízlés szerint sót, borsot és köménymagot.

Régóta akartam már valamit csinálni káposztából, nagyon finom lett. A májjal is ez volt az első próbálkozásom, de csaknem olyan finom lett, mint anyué. Anyué zaftosabb, több olajat használ, nekem szinte nem is maradt leve.


Mivel érzem, hogy a vasszintem kezd lemenni, ezért a héten már volt spenót, cékla, és most máj. Muszáj néha beiktatni ilyen napokat, nem akarok gyógyszert szedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...