2013. április 5., péntek

Rizstej

Az instrukciók és az ötlet innen származnak.

Hozzávalók (ahogy én csináltam):
  • 10 dkg rizsdara,
  • víz,
  • 2 kk méz (20 g),
  • csipet só.

Elkészítés:
  1. Áztassuk be lefedve, vízben (annyiban, hogy bőven ellepje) a rizst kb. egy éjszakára vagy egész napra (nálam olyan 18 óra volt).
  2. Öntsük le a vizet, majd friss kb. 6-7 dl-rel turmixoljuk össze.
  3. Nagyon apró lyukú szitán (nekem a teaszürőm megfelelő) vagy sűrű anyagon szűrjük át.
  4. Ízesítsük a mézzel és a sóval, majd hagyjuk hűtőben összeérni az ízeket.
  5. A visszamaradt rizsből kását is csinálhatunk.

Azon gondolkodtam, miközben csináltam, hogy mégis mennyi kalória lehet benne. Mert a rizs kb. 90%-a megmaradt, a méz pedig 60 kalória. Valaki tipp, gondolat?
Az íze egyébként... meglepően jó! Kicsit hajaz a tejre, de az utóíze rizsszerű. Mivel bolti rizstejet még nem ittam, így hasonlítási alapom nincs, de ez bejött. Nem fogok venni, hanem csinálni fogom. Gazdaságosabb.

Pont úgy néz ki, mint a tej.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...