2013. május 1., szerda

Kakaós rozskeksz


Hozzávalók (20 darabhoz):
  • 100 g rozsliszt,
  • 20 g kakaó,
  • 30 g zabkorpa,
  • 20 g margarin,
  • 120 g joghurt,
  • 20 g nádcukor,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 1 kk sütőpor,
  • ízlés szerint gyömbér, fahéj, szegfűszeg,
  • csipet só.

Elkészítés:
  1. A száraz hozzávalókat keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a margarint és annyi joghurtot - nekem kb. 120 g volt -, hogy egynemű tésztát kapjunk.
  3. Pihentessük fél óráig hűtőben.
  4. Melegítsük elő a sütőt, s közben kis golyókat szaggatunk a tésztából, majd a sütőpapíros tepsin egy befőttes üveg segítségével szétlapítjuk.
  5. 5-10 perc alatt megsülnek.

Nem omlós, inkább puszedli szerű...
Értékek összesen: 673 kalória, 20 g fehérje, 117 g szénhidrát, 12 g zsír. Egy darabban: 34 kalória, 1 g fehérje, 6 g szénhidrát, 0,6 g zsír.

Ez most az a nap, amikor ünnepélyesen megfogadom, hogy megpróbálok nem venni kekszet, hanem helyette én fogom sütni, mert tudok sütni, és mert egészségesebb, és olcsóbb, és a sajátomat általában nem falom be egyszerre. Pont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...