2013. május 28., kedd

"Red Russian" muffin

A húgomtól névnapomra muffinos könyvet kaptam, és most ez az első, amit kipróbáltam belőle. Kicsit változtattam rajta itt-ott, de azért maradjon ez a neve.

A tésztához:
  • 20 dkg liszt (nálam 10-10 fehér és kukorica volt),
  • 2 tk sütőpor,
  • fél tk szódabikarbóna,
  • 4 ek kakaópor (60 g),
  • 1 tojás,
  • 10 dkg cukor (eredetileg 15-öt ír),
  • 80 g margarin (eredetileg 0,8 dl olaj),
  • 2 dl kefir (eredetileg ua. író - de nem volt a boltban...),
  • 2 ek áfonyalikőr (eredetileg meggylikőr).

A töltelékhez:
  • 15 dkg krémsajt,
  • 1 ek citromlé,
  • 1 cs. vaníliás cukor.

Elkészítés:
  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A sütőforma mélyedéseit kenjük ki vagy tegyünk beléjük papírformákat.
  2. Egy nagy tálban vegyítsük el a lisztet a sütőporral, a szódabikrabónával és a kakóval.
  3. Egy másik nagy tálban a tojást a cukorral verjük habosra.
  4. A vajat, a kefirt és a likőrt keverjük hozzá. Gyorsan forgassuk bele a lisztes keveréket.
  5. A krémsajtot alaposan keverjük el a citromlével meg a vaníliás cukorral, és tegyük félre.
  6. A sütőforma mélyedéseibe töltsünk annyi tésztát, hogy csak a mélyedések egyharmadáig érjen. Egy-egy kanál sajtos masszát tegyünk a tésztára, és a maradék tésztát osszuk el a tetején.
  7. Tegyük a sütőbe és középen, 180°C-on kb. 25 percig süssük. Pihentessük a formában 5 percig, majd vegyük ki.
1 db-ban kb. 150 kcal van.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...