2013. május 12., vasárnap

Sajtos kifli

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt,
  • 25 dkg ráma,
  • 2 dkg élesztő (1 dl tejben felfuttatva),
  • egy diónyi zsír,
  • 1 tojás,
  • 1 kávéskanál só.
  • Bele lekvár,
  • tojás és reszelt sajt a tetejére.

Elkészítés:
  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd nyolc-kilenc kis cipóra osztjuk szét (mi nyolcra szoktuk).
  2. A cipókat kerekre nyújtjuk, mint a krumplilángost (palacsinta nagyságú), és nyolc felé vágjuk.
  3. A háromszögek vastag végébe kb. 1 kávéskanálnyi lekvárt teszünk (lehetőleg olyat, ami nem folyik ki - pl. sütésálló, de legjobb a házi szilva- vagy baracklekvár / a mennyiség azon múlik, hogy ne folyjon ki a lekvár), és feltekerjük őket.
  4. A tetejüket tojással kenjük, sajttal szórjuk.
  5. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt (amíg megpirulnak) megsülnek.

Most dupla adagból csináltuk, mert hoztam fel... Sokáig eláll, ha kibírja. Nagyon jó kelléke partiknak, ünnepeknek, sörözéseknek, esküvőknek, stb.
Szobatársam nem akarta elhinni, de ízlett neki a sós-édes párosítás!

Totál kiment a fejemből, még tegnap csináltuk anyuval, de ma fényképeztem és írtam a receptet...
Gyerekkorunk óta imádjuk. :) Egyszerű és nagyszerű!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...