2013. május 3., péntek

Sárgabarackpuding

Hozzávalók 3-4 személyre:
  • 1 nagy üveg sárgabarackbefőtt,
  • 50 g kukoricakeményítő,
  • annyi tej, hogy fél liter legyen a folyadék.

Elkészítés:
  1. Öntsük le a befőttről a levet, majd öntsük fel annyi tejjel, hogy fél liter legyen.
  2. A keményítőt először keverjük el kis folyadékkal, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a maradékot.
  3. Főzzük meg állandó kevergetés mellett. Ugye, nem kell mondanom, hogy puding állagú legyen? :D
  4. A befőttet főzhetjük a pudingban, vagy tehetjük a formák aljába is, kinek hogy tetszik.
  5. Adagoljuk szét, és kihűtve fogyasszuk.

A sztori annyi, hogy szobatársam rámhagyott fél liter tejet, fel kell használni. Továbbá tele van a szekrényem otthoni befőttekkel, fel kell őket használni. Van keményítőm, fel kell használni.

A szilvalekváros pudingot nem veri, de azért cseppet sem rossz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...