2013. május 18., szombat

Töltött gomba

Hozzávalók 2 személyre:
  • 10 közepes-nagyobb gombafej (tisztítva olyan 60 dkg volt),
  • 26 dkg félzsíros túró,
  • 10 dkg spenótlevél,
  • 1 fej hagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma (vagy granulátumból egy kk),
  • 1 nagy vagy 2 pcike tojás,
  • 1 kk só,
  • 1 kk paprika,
  • továbbá bazsalikom, tárkony, bors, majoranna, és amit akarunk.

Elkészítés:
  1. A gombákból szedjük ki a törzsüket, majd jól vájjuk ki őket és húzzuk is le a felső réteg "bőrét".
  2. A spenótot mossuk meg, szedjük le a szárát, és a kezünkkel szagassuk olyan három négy darabba, egy tálbat.
  3. Adjuk hozzá a túrót, vágjuk bele a hagymát, és jöhet bele minden fűszer, meg a tojások. Alaposan keverjük össze!
  4. Gyújtsuk be a sütőt, majd rendezzük el a tepsiben a gombákat, és kanállal adagoljuk a tölteléket. (Egy pici maradt, azt még szétoszlattam.)
  5. Harminc percig süssük - vagy ameddig elkezd barnulni a teteje.
  6. Jó étvágyat!

A húgomtól kaptam egy darab gombát, aztán rögtön beindult a fantáziám, hogy ebből valami töltött lesz. (Először gombás muffint terveztem, de ez nagyobb kihívás volt.) Úgyhogy már csak ki kellett találnom, mi legyen benne. Eredetileg is spenótot akartam, de aztán a piacon majdnem medvehagymát vettem, viszont a végén visszaváltottam spenótra - azt mégiscsak jobban szeretem, és sokkal olcsóbb is volt. A maradék spenótot meg majd belekeverem az esti humuszba.

Előtte...

Utána...
 Nagyon fini lett. A tárkonyt és a majorannát lehetett a legjobban érezni benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...