2013. szeptember 28., szombat

Gomba-krémleves

Hozzávalók 2 személyre:
  • 240 g fagyasztott gomba,
  • 20 g zabliszt,
  • 150 g kefir,
  • egy hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • csipet só,
  • 1 tk harissa, továbbá tárkony, rozmaring és bazsalikom.

Elkészítés:
  1. A hagymákat vágjuk apró szeletekre, és rakjuk fel főni kb. 6 dl vízben.
  2. 15-20 perc után rakjuk bele a gombaszeleteket. Újrafővéstől számítva 5 percig főzzük!
  3. Vegyük le a tűzről és mixeljük össze a gombákat.
  4. Adjuk hozzá a kefirben elkevert lisztet, és újra mixeljük egy picit.
  5. Rakjuk vissza a tűzre; felrottyanás után még egy-két percig főzzük.
  6. Ha elzártuk, jöhetnek bele a fűszerek és a só.

Reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal vagy extrudált kenyérrel tálaljuk! (A szalonnakockák is szerepet játszhatnak.)


Adagonként (kenyér és sajt nélkül) 116 kalória, 6 g fehérje, 15 g szénhidrát, 3 g zsír.
Kellemesen csípős lett, nekem pont jó. Jó dolog ez a harissa (fűszerkeverék, csilis). Nagyon finom, tápláló, és nem volt nagy ördöngösség elkészíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...