2013. szeptember 28., szombat

Sütőtökös püspökkenyér

Hozzávalók:
  • 200 g zabliszt,
  • 400 g sütőtökpüré,
  • 100 g natúr joghurt,
  • 2 tojás (100 g),
  • 100 g zsírszegény túró,
  • 20 g lenmagliszt,
  • 20 g szezámmagpehely,
  • 20 g őrölt dió,
  • 20 g őrölt mandula,
  • 20 g kakaó,
  • 20 g kókuszzsír,
  • csipet só,
  • 9 szem édesítő porrá törve,
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna,
  • ízlés szerint fahéj, gyömbér, szerecsendió és szegfűszeg.

Elkészítés:
  1. A diót és mandulát őröljük le - vagy jó a darálás is.
  2. Adjuk hozzá a liszteket, a szezámot, a sütőport és szódabikarbónát, a sót, a kakaót, valamint az édesítőt és a fűszereket. Keverjük jó alaposan össze.
  3. A két tojást a sütőtökkel, a túróval, a csipet sóval, a kókuszzsírral és a joghurttal alaposan kavarjuk ki.
  4. A két masszát elegyítsük össze, majd rakjuk püspökkenyér formába.
  5. Tűpróbáig, de legalább 35-40 percig süssük!
A teteje egy kicsit elvált, szóval azt levágtam, és az volt a kóstolóm...
Az egészben kb. 2045 kalória van (90 g fehérje, 235 g szénhidrát, 90 g zsír) - azért nem tudok pontosat, mert ahol számoltam, ott nem volt sütőtökpürére érték, és az különbözik a még nem sült sütőtöktől, így kicsit kerekítettem. 25-30 pici szeletkére fel lehet vágni, így kell kalkulálni a darabonkénti adatokkal. 
A lekvárt ajánlom hozzá, én egy teáskanál birslekvárral kentem meg (vagy a méz is jó!). A sütőtököt nem lehet érezni benne, a megpirult szezámmagot annál inkább, így természetesen nagyon jó lett. Aki kívánja, csinálhatja több cukorral (édesítővel), és akár még csokival is leöntheti. A fantáziákra bízom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...