2013. szeptember 20., péntek

Túrós alma(saláta)

A név azért ez, mert grammra több benne az alma, mint a túró... Ja, nem vagyok ma kreatív.

Hozzávalók:
  • 1 darab alma (kinek szája íze szerint, nekem ez most egy golden volt),
  • 10 dkg túró,
  • pici citromlé,
  • csipet mazsola,
  • ízlés szerint lenmag és/vagy szezámmag,
  • csipet fahéj,
  • pici szegfűszeg.

Elkészítés:
  1. Reszeljük le az almát, majd keverjük el a maradék hozzávalóval. Hűtőben hagyjuk egy picit összeérni, aztán fogyaszthatjuk desszertként, frissítőként.

El tudom képzelni, hogy egy kis tojással és zabpehellyel kombinálva, sütőben megsütve sem lenne rossz...
Aki akar, tehet bele cukrot/édesítőt/mézet, de nekem az alma elég édes volt ahhoz, hogy ne hiányozzon belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...