2013. szeptember 21., szombat

Vöröslencse-muffin

Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 12,5 dkg vöröslencse,
  • 10 dkg zabliszt,
  • 10 dkg kefir,
  • 10 dkg tojás (2 db),
  • 50 g vöröshagyma (fél fej),
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve,
  • 20 g lenliszt,
  • 20 g szezámpehely,
  • 20 g kókuszzsír,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 1 kávéskanál sütőpor,
  • ízlés szerint majoranna, rozmaring, és nálam még volt harissa fűszerkeverék.

Elkészítés:
  1. A lencsét kétszeres mennyiségű vízben az apróra vágott hagymával főzzük meg, majd turmixoljuk le.
  2. Amikor kihűlt, akkor pakoljunk bele minden más alapanyagot.
  3. Arra ügyeljünk, hogy a kókuszzsírt kicsit olvasszuk meg, amennyiben szilárd halmazállapotban van.
  4. Oszlassuk el a muffinformákban, majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.
  5. Hagyjuk tíz percig a formában, ez után rácson hűtsük ki vagy még langyosan tálalható.
A papír nekem nem igazán jött le róla, de az legyen a legkisebb gond. ;)
Összesen 1382 kalória, fehérje 70 g, szénhidrát 157 g, zsír 56 g. Egy darabban: 115 kalória, fehérje 6 g, szénhidrát 13 g, zsír 5 g. 

És amikor beraktam a sütőbe, akkor jutott eszembe, hogy a maradék túrómat is bele akartam rakni... Arra kitalálok mást!
Számomra picit sós lett (a harissában is van só), de nekem a sóküszöböm alacsony, úgyhogy másnak biztosan nem okozna gondot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...