2013. október 16., szerda

Babos-gerslis egytálétel

Hozzávalók 2 személyre:
  • 10 dkg szárazbab,
  • 10 dkg gersli,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 répa,
  • csipet só, majoranna, bazsalikom, tárkony.

Elkészítés:
  1. A babot áztassuk be egy éjszakára.
  2. Másnap öntsük le róla a vizet, és rakjuk fel kis vízben. Ha felfőtt, öntsük le róla a vizet, mossuk át a babot, aztán igazán felrakhatjuk egy friss vízben.
  3. Aprítsuk bele a hagymákat és rakjunk hozzá egy csipet sót.
  4. Kb. 20-25 perc után öntsük bele a gerslit és a kockákra vágott sárgarépát, adjunk hozzá egy kis vizet, majd a gersli megpuhulásáig főzzük.
  5. (Ha kell, öntsünk még hozzá vizet. Ha nem fővi el, akkor egy kis állás után öntsük le róla a maradékot.)
  6. Fűszerezzük ízlés szerint!
  7. Savanyúsággal, befőttel vagy magában tálaljuk.

Én ezt a kettőt így szoktam készíteni, megszoktam az ízkombinációjukat, és egyből van két adag ebédem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...