2013. október 18., péntek

Joghurtos zsemle

Hozzávalók:
  • 200 g tönkölyliszt,
  • 20 g lenmagliszt,
  • 20 g zabkorpa,
  • 10 g szezámmagpehely,
  • 125 g joghurt,
  • 80 ml langyos víz,
  • 5 ml olívaolaj,
  • fél csomag élesztő,
  • csipet só,
  • 1 kk méz,
  • fűszerkömény.

Elkészítés:
  1. A liszteket öntsük egy tálba, majd képezzünk mélyedést benne. Tegyük bele a mézet, morzsoljuk rá az élesztőt, és öntsük rá a langyos vizet. Kb. 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, jól gyúrjuk át és kelesszük kb. egy óráig.
  3. Lisztezett deszkán újra gyúrjuk át, majd osszuk hat felé.
  4. Sütőpapíros tepsire helyezzük és még legalább húsz percet hagyjuk rajta kelni.
  5. Előmelegített sütőben, lassú tűzön 35 percig sütjük - barnulásig. (Mielőtt betoltam a sütőbe, picit meglocsoltam vízzel.)
 Egy zsömle (kb. 60 g): 174 kalória, 7 g fehérje, 27 g szénhidrát, 4 g zsír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...