2013. október 12., szombat

Rumos-kakaós zabkeksz

Hozzávalók:
  • 14 dkg zabliszt,
  • 40 g zabkorpa,
  • 20 g lenmagliszt,
  • 60 g kefir,
  • 10 g kakaópor,
  • 20 g kókuszzsír,
  • 1-1 kávéskanál szódabikarbóna és sütőpor,
  • 10 szem édesítő porrá törve,
  • 5-6 csepp stevia,
  • 1 kupak rumaroma,
  • 1 tojás,
  • csipet só.

Elkészítés:
  1. A liszteket, a korpát, a kakaót, az édesítőt, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, a kefirt, a tojást, a rumot és a steviát.
  3. Ha nem állna össze, vagy még egy pici kókuszzsírt, vagy egy pici kefirt gyúrjunk hozzá.
  4. Pihentessük a tésztát egy éjszaka a hűtőben.
  5. Másnap hagyjuk kb. tíz percig szobahőmérsékleten, majd nyújtsuk ki, ízlés szerint szaggassuk és előmelegített sütőben tíz perc alatt süssük meg!

Nekem 60 darab készült, 270 g körül. Az egészben 931 kalória, 40 g fehérje, 121 g szénhidrát és 36 g zsír van. Egyenként 16 kalória. Lehet lekvározni, csokiba mártani, de az egyszerűség kedvéért én csak simán hagytam.
Nem egy tipikusan édes keksz, jobban hasonlít inkább a korpás háztartási kekszre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...