2013. október 20., vasárnap

Sajtos zabkeksz (60 g-os keksz)

Hozzávalók:
60 g sajt lereszelve,
60 g zabpehely,
60 g tönkölyliszt,
1 tojás (60 g),
50 g kefir,
10 g kókuszzsír,
1-1 kk szódabikarbóna, sütőpor, köménymag és só.

Elkészítés:
  1. Az összes hozzávalót jól gyúrjuk össze.
  2. Egy éjszakára pihentessük a hűtőben - de egy-két órára minimum, addigra a zabpehely megszívja magát, és nem lesz lágy a tészta.
  3. Másnap formázzunk apró golyókat a masszából, két tenyerünk között lapítsuk ki őket.
  4. Sütőpapíros tepsin 10-15 perc alatt (sütőtől függően) megsülnek.
  5. Nekem harminc perc volt, de a legkisebb lángon csinálok mindent a kolis sütőben, különben az alja megég... Félidőnél megfordítottam őket.

100 g értéke (300 g az egész): 281 kalória, 13 g fehérje, 26 g szénhidrát, 13 g zsír.
Egy darab értéke (24-et csináltam): 35 kalória, 2 g fehérje, 3 g szénhidrát, 2 g zsír.

Ugye, múlt héten két édes kekszet csináltam, így a héten nem akartam. A sajt rám szokott romlani, így egyből, amikor megveszem, a felét rögtön berakom a fagyasztóba, és jó lesz későbbi alkalommal. Nem akartam már tovább bent hagyni, úgyhogy kreatívkodtam egy cseppet (ez füstölt sajt volt). Amikor már beraktam a sütőbe, akkor jutott eszembe, hogy rakhattam volna bele darált csípős paprikát is... Így jártam!

Egyébként... a hozzávalókat nézve majdnem hívhatnánk 60 g-os keksznek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...