2013. október 13., vasárnap

Sütőtökös muffin 1.

Hozzávalók:
  • 320 g sütőtökpüré,
  • 100 g zabliszt,
  • 100 g tönkölyliszt,
  • 60 g zsírszegény túró,
  • 20 g kókuszzsír,
  • 2 tojás,
  • 11 szem édesítő,
  • fahéj, szerecsendió, gyömbér és szegfűszeg,
  • csipet só,
  • 1 kk sütőpor,
  • másfél kk szódabikarbóna.

Elkészítés:
  1. A sütőtökpürét a túróval, a zsírral, a tojással, az édesítővel és a fűszerekkel jól mixeljük össze.
  2. A liszteket a fűszerekkel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval kavarjuk el.
  3. A száraz és nedves összetevőket jó alaposan keverjük össze.
  4. Töltsük a tésztát muffinformába, majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.

Egy darab 120 kalória, 5 g fehérje, 18 g szénhidrát, 3 g zsír.
Amikor kóstolgattam, soknak tűnt a 11 darab édesítő a nyers tésztában, viszont elkészülve pont kellett bele. Maga a sütőtök is édesebb, mint szokott lenni - vagy csak túl régen ettem, vagy jót választottam.
Azt hiszem, egyik muffinom sem sikerült még ilyen jól - a kapszlit is ragyogóan le tudtam szedni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...