2013. december 13., péntek

Fűszeres narancshéj tea (100.)

Egyszer már írtam itt hasonló teáról, de azóta egy kicsit máshogy csinálom.

Hozzávalók kb. 3 személyre:
  • 1-2 narancs héja,
  • 5-6 darab szegfűszeg,
  • 1 rúd fahéj,
  • 1 filter gyömbér tea,
  • 1 vastag szelet citrom,
  • víz.

Elkészítés:
  1. Forraljunk fel 1 liter vizet.
  2. Egy kancsóba dobjuk bele a narancshéjat, a szegfűszeget, a fahéjat és a gyömbért. Öntsük rá a vizet, és hagyjuk állni 15 percig.
  3. Szedjünk ki belőle mindent. Facsarjuk bele a citrom levét - vagy hagyhatjuk benne ázni is.
  4. Mézzel vagy anélkül fogyasszuk!

Tippek:
  1. A narancshéj lehet friss is, de szárított is - én ilyenkor mindig szárítom a radiátoron, hogy bármikor legyen, amikor megkívánom.
  2. A narancshéj mennyiségét fokozatosan növeljük, ha még nem vagyunk hozzászokva, illetve nem jó tovább áztatni, mert keserű lesz.
  3. Az őrölt fahéj és szegfűszeg nem jó, mert nem oldódik el benne, leszáll a tea aljára.
  4. Ha nincs filteres gyömbér teánk, akkor egy hüvelykujjnyi gyömbért reszeljünk le.
  5. Minél tovább hagyjuk benne a fahéjat, annál édesebb lesz, és annál kevesebb méz kell hozzá.
  6. Egy kis fekete teával és szeletelt naranccsal fantasztikus élénkítő, karácsonyi tea lehet.

Egy tea, ami jó az emésztésnek és a léleknek, valamint nem utolsó sorban az immunrendszernek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...