2014. január 18., szombat

Diós-tökös koszorú

Hozzávalók:
  • 28 dkg liszt,
  • 25 dkg sütőtökpüré,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1 kk szódabikarbóna,
  • 1 kk fahéj,
  • 10 dkg apróra vágott dió,
  • 3 tojás,
  • 12,5 dkg vaj,
  • 1 pohár kefir/joghurt/tejföl,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 1 késhegynyi só.

Elkészítés:
  1. A vajat a tojással és a cukorral habosra keverjük.
  2. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük össze alaposan.
  3. Végül kavarjuk bele a tejfölt és a tököt is.
  4. Öntsük kivajazott-lisztezett kuglófformába, és előmelegített (180°) sütőben, légkeverésen süssük 30-35 percet. Tűpróba.
  5. Ajánlott olyan 20 perc után lejjebb venni a hőfokot. Mivel sűrű a tészta, ezért hiába barnul a teteje, kell neki a hosszabb idő. Kisebb hőfokon meg már csak szárítódik a belseje.
  6. Legjobb hidegen - vagy ha nagyon muszáj, langyosan - szeletelni.
Az egészben, kb.: 3302 kalória, 65 g fehérje, 318 g szénhidrát, 192 g zsír. Szeletenként (20): 165 kalória, 3 g fehérje, 16 g szénhidrát, 10 g zsír.
Tálalható joghurtos öntettel, porcukorral megszórva vagy lekvárral. Ehető kakaóval vagy délutáni teával.
Ez nem sütőtökpürével, hanem sütőtök lekvárral készült, de majdnem ugyanaz. Az illata isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...