2014. április 16., szerda

J25-torta

Hozzávalók a tésztához:
  • 2 ek kakaópor,
  • 2 ek kókuszreszelék,
  • 1 ek liszt,
  • 1 ek cukor,
  • 1 kk sütőpor,
  • 3 tojás,
  • 3 ek víz.
Elkészítés:
  1. A tojások sárgáját kikeverjük a tojással.
  2. Felverjük a fehérjét és összekeverjük a cukros tojással.
  3. Ebben elkeverjük a száraz hozzávalókat, és közben hozzáadjuk a vizet.
  4. Formában kb. 5 perc alatt megsütjük.


Hozzávalók a kókuszos részhez:
  • 200 g kókuszreszelék (én a tésztához ebből vettem ki a 2 evőkanálnyit),
  • 4 tojás fehérjéje,
  • 3 ek cukor.
Elkészítés:
  1. A cukrot verjük fel a tojásfehérjével, majd keverjük el benne a kókuszreszeléket.
  2. Ugyanabban a formában sütjük barnulásig, amiben a tésztát is.
  3. Amikor kihűlt, lekvárt (nálam sárgabarack) kenünk a tészta tetejére, majd rárakjuk a kókuszt.
A csokimázhoz:
  • Másfél ek kakaópor,
  • 1 ek cukor,
  • 2 ek víz,
  • 1 kk kókuszzsír.

A kókuszzsír kivételével a többi hozzávalót összeolvasztjuk, majd elkavarjuk benne a kókuszzsírt is, és ráöntjük a tortára.

Összerakásnál az alsó lapot két evőkanál baracklekvárral kentem meg, ahogy a felső lap alját is, mielőtt a kókuszra borítottam volna. A második lapot szükségesnek találtuk (ugyanúgy készült, mint az első, csak nem került bele kókusz és víz), mert valahogy az első nem sikerült olyan szépen. Plusz a kókuszos részt nem tudtam egyben kiszedni a formából (legközelebb kell bele sütőpapír), így csak eligazgattam, és ami pici maradt, azt a csoki tetejére szórtam.

Tálalni lehet valami öntettel: csoki, lekvár, tejszínhab.

A torta értékei (ha jól számoltam): 2726 kalória, 92 g fehérje, 207 g szénhidrát, 179 g zsír. Szeletenként (8 db lett): 340 kalória, 11 g fehérje, 25 g szénhidrát, 22g zsír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...