2014. május 4., vasárnap

Túrófelfújt

Hozzávalók:
  • 250 g zsírszegény túró,
  • 2 tojás,
  • 1 ek agavészirup (20 g),
  • egy pohár natúr joghurt (150 g),
  • csipet só,
  • 1 kk sütőpor.

Elkészítés:
  1. A túrót a tojás sárgájával, az agavéval, a joghurttal és a sütőporral keverjük simára.
  2. A csipet sóval verjük fel a tojásfehérjét, majd keverjük el a túrós krémben.
  3. Én 12 db szilikonos muffinformába adagoltam őket.
  4. Előmelegített sütőben a teteje barnulásáig süssük! Kb. 15-20 perc.

Egy darab értékei: 47 kalória, 5 g fehérje, 3 g szénhidrát, 2 g zsír. (Na, olyat sem csináltam még, amiben több a fehérje, mint a szénhidrát...)

Ez egy natúr verzió, lehet dúsítani aszalt gyümölcsökkel, bogyós gyümölcsökkel, és persze a citrusfélék héját is meg kell említenem. A forma is kedv szerint lehet: nem muszáj muffinként, lehet tepsiben, kuglófformában, stb. A variációk száma végtelen!


Fogyasszátok egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...