2014. május 2., péntek

Túrós-kekszes-joghurtos álom

Hozzávalók:
  • 250 g zsírszegény túró,
  • 240 g banán (3 db),
  • 100 g kókusz,
  • 100 g mazsola,
  • 450 g natúr joghurt,
  • 400 g keksz.

Elkészítés:
  1. A mazsola és a keksz kivételével mindent turmixoljunk össze. Nem baj, ha banán egy kicsit darabos marad, az majd meglepi lesz evés közben. Egy kis fahéjjal fűszerezhetjük. Természetesen adjuk hozzá a mazsolát.
  2. Vegyünk egy zárható tetejű, négyzetes vagy téglalap alakú edényt. Rakjunk le egy sor kekszet, aztán kenjünk rá egy sor krémet. És így tovább, míg el nem fogy. (Nálam két-két sor volt a kétfajta kekszből.)
  3. Pont úgy jött ki, hogy a maradék kekszet össze tudtam törni az utolsó réteg krém tetejére.
  4. Egy napra, de egy éjszakára minimum hagyjuk a hűtőben állni tálalás előtt.

Tipp: A mazsolát beáztathatjuk fekete vagy rooibos teába, esetleg rumba vagy rumaromás vízbe - nálam a legutóbbi volt.

Adatok az egészre: 3595 kalória, 91 g fehérje, 455 g szénhidrát, 164 g zsír.

 A tesztelők szerint finom volt. Szerintem még egy picivel több joghurtot elbírt volna, mert összeérve jó sűrű lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...