2014. augusztus 31., vasárnap

Kórópite

kuszos-tús sütemény. Sógorom kért, mondott egy-két hozzávalót, mi meg sütöttünk.

Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg liszt,
  • 10 dkg kókusz,
  • 1-2 ek kakaó,
  • 15-20 dkg zsiradék (lehet vaj, margarin, kókuszzsír, nálunk zsír volt),
  • 10 dkg cukor (+ 1 csomag vaníliás cukor),
  • 1 tojás,
  • fél csomag sütőpor.

Elkészítés:
  1. A lisztet, a kókuszt, a kakaót, a sütőport és a cukrot keverjük össze a tojással, valamint a zsiradékkal. Linzer-keksz tésztát kell kapnunk. Ha nem áll össze, még egy tojást vagy pici zsiradékot, esetleg egy kis tejfölt vagy tejet öntsünk hozzá.
  2. Nagyjából a kétharmadát nyújtsuk ki és tegyük egy tepsibe.
  3. A maradék harmadot rakjuk fagyasztóba, mert ezt majd a túrós rétegre fogjuk ráreszelni.

A krémhez:
  • 50 dkg túró,
  • 3 tojás,
  • 3 ek griz,
  • 10 dkg cukor (1 csomag vaníliás is).

  1. Mindezt jól keverjük össze és kenjük rá a tésztára, majd reszeljük rá (nagylyukún) a hűtőből kivett tésztát.
  2. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a széle elkezd megpirulni, ez nagyjából fél óra - de sütőfüggő, inkább nézegessük.

Persze ízlés szerint használhatunk más cukrot, édesítőszert, és citromhéjjal is ízesíthetjük a túrókrémet.
Maga a tészta nagyon finom keksznek, olyasmi mint a kókuszos zabkeksz - ha pici zabot is darálunk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...